خدمات ساختمانی پرواز

پیشرو در اجرا و طراحی انواع نما ، دکوراسیون داخلی و خدمات مشاوره ای با بیش از نیم قرن تجربه





ارسال شده توسط : parvazco در اردیبهشت - ۲۷ - ۱۳۹۲ | ۰ دیدگاه

سیـستـم کـف کـاذب

۱ ـ پیشـگـفتـار:
   در جامعه صنعتی امروز برای همگام شدن با تکنولوژی پیش رفته و مدرن باید از توانمندیهای ماشینها و وسایل الکتریکی و الکترونیکی استفاده نمود . از طرفی هر کدام از وسایل ذکر شده ، انبوهی ازسیم و کابل ارتباطی و ….. همراه خود دارند . سازندگان این دستگاهها همیشه بدنبال بستری مناسب و مطمئن برای عبور دادن سیمها ، کابلها و …. بودند بطوری که در مواقع ضروری بتوانند براحتی به آنها دسترسی داشته باشند تا بازدیدها ، تعمیرات ، و … را در وسایل به سهولت انجام دهند . از طرفی هنگام طراحی و احداث بنا ، در اکثر ساختمانهای صنعتی ، اداری ، تجاری ، بیمارستانی ، هتلها ، و ….. همیشه دو موضوع از اهداف اصلی مهندسین طراح ، محاسب و مالک ساختمان بوده است .
 ۱ ـ محل مناسب برای عبوردادن منصوبات مکانیکی و برقی .
 ۲ ـ سبک سازی وزن ساختمان . بدینسان سیستم کف کاذب ابداء شد .

۲ ـ تـعـریف :
   کف کاذب عبارت است از قطعات پیش ساخته که روی کف اصلی ساختمان نصب میگردد . شامل سه قطعه : تایل ، پایه و استرینگر است . ( البته برای رعایت استانداردهای ایمنی بهتر است این قطعات از مواد نسوز مثل فلزات ساخته شوند ) .

۳ ـ کـاربـرد :
۱ – ایجاد محل مناسب برای عبور دادن منصوبات مکانیکی و برقی با امکان دسترسی آسان به آنها در دوره ی  بهره برداری .
۲ – سبک سازی وزن ساختمان .

۱-۳) باید گفت با کار گذاشتن تایلهای کف کاذب بر روی پایه ها و استرینگرها در طبقات ساختمان ، سطح یکپارچه به ارتفاع از پیش تعیین شده روی کف اصلی ایجاد میگردد . ( ارتفاع این سطح از ۱۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر میتواند متغیر باشد ) . از فضای حاصل بین کف اصلی و کف کاذب میتوان منصوبات مکانیکی و برقی از قبیل : لوله های آب سرد و گرم ، هوای سرد و گرم ، کانال هوا ، سیمهای برقی ، تلفن و صوتی ، آنتنهای تلویزیونی و ماهواره ای و …. را عبور داد .
با مرعی داشتن اینکه هر کدام از تایلهای کف کاذب در هر نقطه از سالن بوسیله تایل کش به آسانی قابل برداشتن هستند ، بنابرین دسترسی سریع و آسان به تمام منصوبات زیر کف کاذب در همه سطح سالن ، بدون تقبل هزینه و مشکلات تخریب و دوباره سازی ، و بدون نیاز به متخصص براحتی امکان پذیر بوده و در دوره ی بهره برداری از این بابت هزینه ای بوجود نخواهد آمد .
 با توجه به توسعه صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی در سالهای اخیر در سراسر کشور بویژه در میدان گازی پارس جنوبی و منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و همچنین احداث نیروگاههای جدید اعم از گازی و سیکلهای ترکیبی ، در اقصی نقاط کشور ، و با مرعی داشتن روش کنترل مرکزی این صنایع ، متخصصان و سازندگان این پروژه های عظیم ، همگی برای عبور دادن سیمها و کابلهای اطاق کنترل ، از سیستم کف کاذب استفاده میکنند .
 البته نباید از نظر دور داشت که توسعه روز افزون صنعت مخابرات ، استفاده از کف کاذب را اجتناب ناپذیر کرده است .
۲-۳) در خصوص سبک سازی وزن ساختمان ، با فرض اینکه در حالت معمولی منصوبات مکانیکی و برقی مثل : لوله ها و کابلها و … از کف طبقات ساختمان عبور داده و اطراف آنها را با پوکه معدنی پر میکنند و روی آنها را با ملات ماسه و سیمان می پوشانند. در صورتیکه اگربجای اجرای این روش سنتی ، از مزایای سیستم کف کاذب استفاده کنند منجر به حذف پوکه معدنی اطراف لوله ها و کابلها و … و ملات ماسه و سیمان روی آنها شده و ، مقدار قابل ملاحظه ای از بار مرده ساختمان کاسته خواهد شد . (( محاسبات مقدار کاهش بار مرده موجود است . ))
 این کاهش وزن سبب کاهش بار وارده به فونداسیونها ، ستونها ، تیرها و ….. شده و در نتیجه موجب صرفه جویی در مصالح ، دستمزد و قیمت تمام شده ی ساختمان خواهد گردید .
 با توجه به ارزیابی و اظهارات کار شناسان و متخصصان صنعت ساختمان و نظر به پیشینه پروژه های اجرا شده در مناطق مختلف کشور ، امروزه سیستم کف کاذب بعنوان مناسبترین وسیله برای عبور دادن منصوبات برقی و مکانیکی و سبک سازی و غیره مطرح است . که هزینه های اجرا و پس از آن ( دوره ی بهره برداری ) را کاهش میدهد . مسئله مهم دیگری که از این جریان ( سبک سازی ) حاصل میشود ، ازدیاد مقاومت ساختمان در مقابل زلزله است .

آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم

   باید قبول کرد که در این خصوص اطلاع رسانی بقدر کافی انجام نگرفته و درنتیجه بخاطر شناخت کمی که از سیستم کف کاذب در جامعه ایران وجود دارد ، هنوز استفاده از آن فراگیر نشده و فقط در مکانهای ویژه از قبیل : مرکز سوئیچینگ مخابرات ، اطاق کنترل واحدهای صنعتی ، دیسپاچینگ ، پست برق ، برج مراقبت فرودگاه ، سالن کامپیوتر ـ، اطاق سرور ، مرکز تولید و استودیو رادیو تلویزیون ، اطاق عمل بیمارستانها و …. از آن استفاده میشود .


قسمتی از محاسن آن بشرح زیر است :
۱ ـ مقاوم و ایمن در برابر زلزله .
۲ ـ مقاومت زیاد در برابر فشار و ضربه .
۳ ـ غیر قابل اشتعال و مانع از سرایت آتش ( تنشهای حرارتی را بخوبی تحمل میکند ) .
۴ ـ طول عمر مفید قابل ملاحظه، (در صورت بهره برداری صحیح ).
۵ ـ کاملاً بهداشتی و قابل شستشو با مواد پاک کننده ها .
۶ ـ جذب نکردن ذرات گرد و غبار .
۷ ـ وارد نشدن بار مرده قابل توجه به ساختمان، از بابت نصب سیستم کف کاذب
( ۳۰Kgf / m2 ).
8 ـ امکان اتصال کوتاه بین تمام قطعات فلزی سیستم کف کاذب ، با اتصال زمین
( Earth ) وجود دارد.
۹ ـ جمع آوری کل سیستم، انتقال و نصب آن در محل دیگر.